Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Harry Van Strien
Raadhuisplein 12
5121 JX RIJEN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

U kunt ook altijd 24/7 op onze webshop bestellen !!

Harry en Hanny van Strien úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Trappistes Rochefort 10

(0,0 / 5)
Trappistes Rochefort 10
ZICHT/KLEUR
De kleur is donkerbruin met grote romige beige schuimkraag.

GEUR
De geur is opvallend: zuivel en yoghurt met stukjes perzik. Op de achtergrond ruik je stro of iets dat daar aan doet denken. Ook is er een heerlijke zoetheid waar te nemen die wel iets weg heeft van brownies.

SMAAK
Wanneer de geur overeenkomt met de smaak, noemen wij het bier in evenwicht. Dat is dit trappistenbier zeker. Daarnaast heeft het een opvallende zachte en zoete smaak, maar je proeft ook alcohol.

AFDRONK
Bij de afdronk komt er een zeer sterke cacaosmaak naar boven die ook wel even aanhoudt.

GERECHT
Een heerlijke gerstewijn om bij varkenshaas of een steak te drinken

Merkomschrijving Rochefort
De Cistercienzers van de Strikte Observantie, zoals de trappisten eigenlijk heten, staan bekend om hun afzondering. Het is mogelijk om als gast een bezinningsperiode door te brengen binnen de muren van een abdij, maar doordingen in de persoonlijke levenssfeer van de monniken is vrijwel onmogelijk. Slechts een beperkt gedeelte van de kloostergebouwen staat open voor de gasten, de rest is verboden terrein. Ook de brouwerijen zijn niet voor het publiek toegankelijk. Er zijn echter onderlinge verschillen: de ene abdij zal een iets opener politiek voeren naar de buitenwereld, de andere zal heel ontoegankelijk blijven. De abdij van Rochefort behoort tot de laatsten. Hoewel er al journalisten ontvangen zijn en de huidige abt en brouwer iets toegeeflijker lijken te zijn als het gaat om loskrijgen van informatie over het brouwen, blijven ook de bieren van Rochefort in zekere mate in mysterie gehuld.

De levenswijze van de monniken is streng: om 3 uur opstaan, geen vlees eten, alleen praten indien nodig enzovoort. Ongetwijfeld wordt deze levenshouding weerspiegeld in de kwaliteitsproducten die de verschillende gemeenschappen aanbieden, zoals kaas en bier. De trappistenbieren zijn zonder uitzondering brouwsels die bij kenners hoog aangeschreven staan en zijn een van de parels op de kroon van het bier. Gebrouwen volgens oude recepten die van brouwer aan brouwer doorgegeven worden, vormen ze een kwaliteitsgroep, die deels bij de oude, traditionele stijl blijft: zware, donkere bieren, met soms zoete toetsen, maar anderzijds ook ruimte schept voor eigen interpretatie, met blonde bieren van verschillende aard, maar van uitstekende kwaliteit.
€ 3,39
Stuk
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
België
Inhoud
33 CL
Alcoholpercentage
11.3% vol
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review