Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Harry Van Strien
Raadhuisplein 12
5121 JX RIJEN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

Harry en Hanny van Strien úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Ename Pater

(0,0 / 5)
Ename Pater
In de tiende eeuw vormde de Schelde de grens tussen het Franse en het Duitse rijk, met Ename als strategisch punt. In 1063 werd er de Benedictijnenabdij gesticht. Vanaf die datum dateren de eerste brouwactiviteiten. De abdij werd het kloppende hart van Ename, tot de achttiende eeuw bruiste het in en rond de abdij van de bedrijvigheid. Helaas werd tijdens de Franse revolutie de abdij met de grond gelijk gemaakt. Ruïnes zijn het enige wat er nog van rest…

Maar gelukkig is samen met de abdij van Ename het bier niet voorgoed verdwenen. Met passie voor bier, vakmanschap en respect voor het middeleeuws Benedictijnenrecept brouwt Brouwerij Roman vijf volwaardige abdijbieren, elk met hun eigen karakter.
Voor dit bijzondere, troebele abdijbier lieten we ons inspireren door het gebruik van de vroegere monniken om kleine hoeveelheden bier te brouwen voor eigen consumptie. Paters hebben namelijk ook recht op een lekker glas bier om hun dorst te lessen. Plichtsbewust als ze waren, bereidden ze daarvoor een variant met minder alcohol. Zo bleven ze helder van geest voor arbeid en gebed. Het lagere alcoholgehalte deed gelukkig niets af van de typische abdijbiersmaak.
€ 1,69
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
België
Flesinhoud
33 CL
Alcoholpercentage
5.5% vol
Soort bier
Blond
Kleur
Lichttroebel, bleekblond bier
Geur
Frisse aangename neus met nuances van hop en mout, een lichte kruidigheid steekt de kop op.
Smaak
Verfrissend, toetsen van mout en kruiden, mooi verweven bitterheid, korte droge afdronk.
Afdronk
korte droge afdronk
Wijn-spijs
Spicy, oosterse curry, kabeljauw met mosterd- en kruidenkorst
Serveren
6 à 8 ° Celcius
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review