Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Kopke Vintage Port 2006
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Het Kopke porthuis is in 1638 door Cristiano Köpke opgericht en exporteert wijn en port over de gehele wereld. De Kopke Portkelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen. Port dankt zijn naam aan de havenstad Oporto en wordt geproduceerd in de Dourovallei waar de spectaculairste wijnlandschappen ter wereld liggen met honderden terraswijngaarden op zeer steile hellingen. ’s Zomers is het er uitzonderlijk heet, ’s winters ijskoud. De Dourovallei werd al in 1756 afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomstgebied ter wereld. Port is een versterkte wijn en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Dit komt doordat tijdens de gisting alcohol wordt toegevoegd, waardoor het gistproces stopt en de wijn zijn restsuikers behoudt. Port is een blend van meerdere druivensoorten. Door het verschil in mengen en samenstellen hiervan ontstaat een diversiteit aan stijlen en smaken. Er bestaat dus niet één soort port, maar een hele serie.
Vintage port staat aan de top van de porthiërarchie. Het is een product van één uitzonderlijk jaar en altijd afkomstig van de allerbeste wijngaarden. Goed bewaarde vintage Ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Het besluit om een port tot vintage te ',verklaren', ligt bij het port huis en moet worden goedgekeurd door het (port) instituut. Een vintage port wordt al na twee jaar houtrijping gebotteld. Hierna rijpt de wijn langzaam op fles. Leg de flessen daarom altijd op een koele, donkere plaats.
€ 39,99
Fles
Huidige voorraad: 3
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Portugal
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 20% vol
- Soort port
- Vintage
- Kleur
- Ruby
- Geur
- Een goede intensiteit, fijn en elegant. Zeer rijpe aroma’s hebben de overhand:heerlijke pure chocolade en een zekere harsachtige aspect.
- Smaak
- Op jonge leeftijd is de vintage port vol en fruitig met heel veel tannine. Het duurt zeker 15-20 jaar voor de beste vintage port zijn hoogtepunt bereikt. Een vintage port kan, mits goed bewaard dus zeer goed ouderen. De tannine worden na verloop van tijd zachter en de volle fruitsmaak verdwijnt iets na de achtergrond en maakt plaats voor ceder, leer, kruiden en toffee tonen.
- Afdronk
- Vol van rijp fruit, met ronde tannines en een heerlijke afwerking.
- Wijn-spijs
- Een goede begeleider bij wild vlees, kaas souffle, Serra en andere vette kazen, maar ook bij chocolade desserts.
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product