Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Harry Van Strien
Raadhuisplein 12
5121 JX RIJEN

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

U kunt ook altijd 24/7 op onze webshop bestellen !!

Harry en Hanny van Strien úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Gouden Carolus Collector's Edition 2021 Jeroboam

(0,0 / 5)
Gouden Carolus Collector's Edition 2021 Jeroboam
Ieder jaar krijgt een artiest carte blanche om een ontwerp te maken voor de drieliterfles Gouden Carolus Classic, het collector's item van Brouwerij Het Anker. Dit jaar leefde medewerker Ward Baes zich uit op de Jeroboam-fles.

Hij liet zich inspireren door de eerste treinreis op het Europese vasteland. Hij vereeuwigde 'De Olifant', een van de eerste locomotieven die van Brussel naar Mechelen reed, in graffitistijl op de fles.

"Toen ik aan het brainstormen was over onderwerpen voor de Collector's Edition, moest ik meteen aan het nieuwe station denken. Ik ben trots op onze stad, en op het station. Wist je dat dat het centrale punt is van het Belgische spoorwegnet?" vertelt Ward Baes.

Hij stookt al 7 jaar Gouden Carolus whisky en maakte daarnaast naam als graffitikunstenaar Wayward. Daarom kreeg hij van zijn collega's de vrijheid om de Gouden Carolus Collector's Edition 2021 te ontwerpen in graffitistijl.

Eerste treinrit

Op 5 mei 1835 reden de drie eerste treinen op het Europese vasteland van Brussel naar Mechelen. Het was wereldnieuws, want Brussel werd de eerste hoofdstad ter wereld met een treinverbinding.

Elke trein werd gesleept door een prachtige stoomlocomotief: La Flèche, Stephenson en L'Eléphant, of De Olifant. "Vooral de vormen van De Olifant inspireerden me.

Wat een prachtige machine! De trein op de fles is uiteindelijk geen exacte kopie geworden, maar is wel gebaseerd op die locomotief. Ik vind het resultaat op de fles prachtig en ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om hem te mogen ontwerpen."

Zoals ieder jaar werden er maar 1.500 flessen gemaakt van deze Collector's Edition.
€ 59,99
Kist
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
België
Inhoud
300 CL
Alcoholpercentage
8.5% vol
Soort Drankcadeau
Bier
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review