Fine Taste Good Living
Gemarineerde zalm in Schotse whisky
23 februari 2021             
        Whiskytip: Glen Talloch Whisky
Ingrediënten 4 personen
- 400 g zalmfilets zonder vel en dik gesneden
 - 6 eetlepels Glen Talloch whisky
 - 2 eetlepels citroensap
 - 1/2 eetlepel poedersuiker
 - 1 bosje anijs
 - 6 takjes bieslook
 - 1 komkommer
 - 2 eetlepels ciderazijn
 - 2 eetlepels dikke verse room
 - zout en peper
 - crackers
 
Voorbereiding
- Leg de zalm een uur in de diepvries en snijd hem dan in fijne plakjes.
 - Leg die op een grote schotel en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
 - Giet er whisky en citroensap over en voeg er zout, peper, fijngehakte bieslook en een beetje fijngehakte anijs aan toe.
 - Leg er huishoudfolie over en laat 3 uur marineren in de koelkast.
 
Bereidingswijze
- Meng de room en de ciderazijn in een slakom.
 - Schil de komkommer, snijd hem in de lengte in 2 en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje.
 - Snijd de komkommers vervolgens in fijne plakjes en schep in de slakom.
 - Voeg de rest van de fijngehakte anijs toe, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar.
 
Geniet en eet smakelijk!

                        



